Viktig info m.a.a. Covid-19

 

Med anledning av de nya skärpta rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gällande sammankomster med personer som ej bor tillsammans, har följande beslut fattats. Tillsvidare ställs föreningens inneträffar in, eftersom vi inte vill riskera våra medlemmars hälsa. Vi följer givetvis utvecklingen fortlöpande och kommer att rätta oss därefter. Därför ber vi Dig, käre GOF-medlem, att titta efter här på hemsidan efter den senaste informationen. Du kommer att hitta aktuell information på startsidan (under ”De senaste nyheterna” samt ”På gång” i högerkanten. Programgruppen och styrelsen hoppas på förståelse och att vi så småningom kan återta dessa möten. Tillsvidare kommer våra uteaktiviteter (exkursioner) att fortsätta, men givetvis med förstånd och respekt för avståndsregler.

 

Per Smitterberg, Programgruppen GOF

Nötväcka, Visby, 2016. Foto: Erik Fröding

 

Program

Häng med oss och få glädjen av att uppleva och lära Dig lite mer om Gotlands fåglar. Du behöver inte vara expert! Ta gärna kontakt med respektive programpunktsansvarig om Du har frågor kring aktiviteter eller samåkning.

Glöm inte fika. Efter någon timme i fält blir man sugen! Ta på Dig lämplig klädsel vid utflykterna och kom ihåg att det kan vara nog så kallt på våren när havet kyler! Ibland om vädret är extra bistert kan det vara klokt att kontrollera om utflykten blir av. Våra aktiviteter är öppna för alla.

Du som vill skriva ut aktuellt program (pdf-fil öppnas i ny flik) kan göra det genom att klicka här. Observera att samtliga inneträffar sker i ”Vita Huset” på Ekmansgatan 11 klockan 18.00 om inget annat anges.

Välkomna!

GOF program

Exkursioner, föredrag och resor

Program augusti-december 2020

 

Söndag 9 augusti – Arktiska vadare och simänder på Asunden (83)

Sakta närmar vi oss höstflyttningen men många av våra häckfåglar finns ännu längs kusten. Vi njuter det som bjuds på Asundens strandängar. Samling på p-platsen vid vägbankens slut kl. 09:00. Ledare och kontaktperson är Per Smitterberg tel. 0705 68 53 68.

 

Söndag 6 september – Rovfåglar och tättingar i Sundre (1, 2, 5)

Mitt i flyttfåglarnas resplaner ska vi spana efter spännande tättingar, gäss, änder, lommar och förstås rovfåglar. Beroende på vindar och ”annat väder” väljer vi spaningsplatserna. Samling på parkeringen norr om Hoburgsklippan (där asfaltsvägen slutar) kl. 07:00. Ledare och kontaktperson är Per Smitterberg tel. 0705 68 53 68.

 

Söndag 27 september – Rovfåglar och gäss på Mästermyr (25)

De vida fälten mellan Hemse, Sproge och Fardhem är en kraftig magnet för svanar, gäss, rovfåglar, vipor och pipare. Lättsam skådning utan långa promenader. Samling vid 07-ladan (längs vägen mellan Hemse och Sproge) kl.10:00. Ledare och kontaktperson är Sivert Söderlund tel. 0703 32 66 77.

 

Söndag 11 oktober – Östliga gäster på Suderudd Furilden (84)

Nu är det hög tid att leta efter spännande gäster från tajgan, men sjöfåglar och rovfåglar står också på menyn. Samling i Lergrav kl. 09:30. Ledare och kontaktperson är Mats Engqvist tel. 0738 02 73 25.

 

Söndag 25 oktober – Flundreviken (72)

Man behöver inte åka till ”världens ände” för att skåda trevliga fåglar, utan våra stadsnära lokaler kan vara väldigt givande. Samling på parkeringen vid Flundrevikens hamn kl.10:00.  Ledare och kontaktperson är Sven-Olof Lundgren tel. 070 267 73 24.

 

INSTÄLLD

Onsdag 11 november – De gotländska berguvarna

Hur går det för vår största uggla? I två år har en riksinventering genomförts och nu får du veta ”sanningen” hur uvarna mår på vår ö. Vi möts kl. 18:00 i Vita huset på Ekmansgatan 11, Visby. Föreningen bjuder på fika. Kontaktperson är Sven-Olof Lundgren tel. 070 267 73 24.

 

INSTÄLLD

Onsdag 9 december – Luciafirande och föredrag

Torsten Green-Petersen bjuder på en vandring i gotländska fågelmarker, bland ”mular & fläckor”. Föreningen bjuder på luciafika. Vi möts kl. 18:00 i Vita huset på Ekmansgatan 11, Visby. Kontaktperson är Sven-Olof Lundgren tel. 070 267 73 24.

 

Söndag 27 december – Lättsam helgpromenad i Visby

Dags att röra på kroppen efter juldagarna! Det finns mycket spännande i fågelväg, både stort och smått, som trivs i vår närhet. Samling utanför Almedalsbiblioteket kl. 11:00. Ledare och kontaktperson är Sivert Söderlund tel. 0703 32 66 77.

 


Program i PDF-format

 

Du hittar programmet i pdf-format här.